ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

Λίγα λόγια για το Σκάκι

 Το σκάκι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στον κόσμο. Έχει περιγραφεί όχι μόνο ως παιχνίδι αλλά και ως τέχνη, επιστήμη και άθλημα.Συχνά θεωρείται ως αφηρημένο πολεμικό παιχνίδι και ως "πνευματική πολεμική τέχνη" και έτσι η διδασκαλία του θεωρήθηκε ως τρόπος αύξησης της πνευματικής ισχύος.

Το σκάκι παίζεται τόσο για διασκέδαση όσο και ανταγωνιστικά σε λέσχες, πρωταθλήματα και διαδικτυακά. Το σκάκι έχει επίσης πολλές παραλλαγές και συγγενικά παιχνίδια που παίζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.
 

Το σκάκι δεν είναι τυχερό παιχνίδι. Θεωρητικά δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός παράγοντας και τίποτα κρυφό για τους δυο παίκτες. Το παιχνίδι βασίζεται αποκλειστικά στην τακτική και στη στρατηγική. Όμως οι δυνατότητες

του παιχνιδιού είναι τόσο μεγάλες και περίπλοκες που είναι αδύνατο να συλλογιστεί κανείς όλα τα ενδεχόμενα και αυτό παρόλο που το παιχνίδι ουσιαστικά καθορίζεται από 32 κομμάτια σε 64 τετράγωνα.

Το παιχνίδι διεθνώς το άρχει η διεθνής σκακιστική ομοσπονδία (FIDE, Fédération Internationale des Échecs) η οποία ιδρύθηκε το 1924 στο Παρίσι και διεξάγει τους αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι περισσότερες

χώρες έχουν και εθνικές σκακιστικές ομοσπονδίες. Το σκάκι δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, αλλά ολυμπιάδες σκακιού διοργανώνονται κάθε δυο χρόνια.

                                                                                                          

Κανονισμός Λειτουργίας Ακαδημίας Σκακιού

   Στην Ακαδημία Σκακιού του Α.Ο.Κ. εγγράφονται παιδιά ηλικίας από 5 έως 16 ετών, μετά από σχετική αίτηση, που κατατίθεται στην Γραμματεία του Ομίλου, από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.

   Κάθε νέα εγγραφή επιβαρύνεται εφάπαξ με το κόστος της προμήθειας της ειδικής κάρτας εισόδου του στον Όμιλο, το οποίο ανέρχεται στα 10,00€.

   Η κάρτα εισόδου της προηγούμενης περιόδου ενεργοποιείται εκ νέου με την ανανέωση της συνδρομής του μαθητή. Στην περίπτωση που οι μαθητές δεν έχουν καταβάλλει εμπρόθεσμα την  ετήσια συνδρομή τους, η κάρτα εισόδου τους απενεργοποιείται και δε θα είναι δυνατή η είσοδός τους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

    Η ετήσια συνδρομή είναι 30,00€ για το πρώτο παιδί, 20,00€ για το δεύτερο παιδί, ενώ για κάθε επιπλέον παιδί είναι δωρεάν και καταβάλλεται υποχρεωτικά με την έναρξη των μαθημάτων στη Γραμματεία του Ομίλου.

    Τα μηνιαία δίδακτρα είναι 25,00€ για ένα παιδί και από 20,00€ για όλα τα αδέλφια, ενώ στην περίπτωση της εφάπαξ καταβολής παρέχεται έκπτωση 10%.

   

Τα μαθήματα αρχίζουν την 15η Σεπτεμβρίου και λήγουν την 30η Ιουνίου κάθε έτους, (εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά το Δ.Σ. του ΑΟΚ).

Τα «group» και οι ώρες των μαθημάτων καθορίζονται από τους προπονητές.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει να διακόψει τα μαθήματα θα πρέπει ο κηδεμόνας του να το δηλώσει άμεσα στη Γραμματεία.

Ο συνοδός έχει την ευθύνη να παραδίδει το μαθητή στον προπονητή, στην αίθουσα διδασκαλίας, καθώς επίσης και να τον παραλαμβάνει.

                Υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας είναι ο αρμόδιος Έφορος του Α.Ο.Κ.

 ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΚΑΚΙΟΥ 

 Πατήστε την εικόνα για να την τυπώσετε και να την αποστείλλετε με fax ή e-mail κατόπιν συνεννοήσεως με τη Γραμματεία:

                             

aithsh skaki4

Σάββατο  23 Ιουνίου  2018 
 13:37 
JSN Venture template designed by JoomlaShine.com